Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ρολοι που μετραει θερμιδες

ποια σουπερ μαρκετ ειναι ανοιχτα την καθαρα δευτερα
τσαμπουνα πατμος

Σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει στις εκλογές και να εκδιώξει τον Ερντογάν από την πολιτική ζωή του τόπου, τότε έχει υποσχεθεί πως θα δημιουργήσει έκθεση με τις μαντήλες στο πρώην προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας στην Άγκυρα.


ρολοι που μετραει θερμιδες

κοτοπουλο με μπυρα του ακη πετρετζικη

βλαχικα βαρη τηλεφωνο

«Η Τουρκία κυβερνάται από έναν πολύ σκληρό άνδρα εδώ και πολύ καιρό» είπε η ίδια στο CNNi, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας της στα Άδανα.


Ορισμένοι διεθνείς αναλυτές χαρακτηρίζουν την Ακσενέρ τη «Σιδηρά Κυρία» της Τουρκίας. Άλλοι την συγκρίνουν με την Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν. Στην Τουρκία, όμως, την αποκαλούν Ασένα, όπως τη μυθική λύκαινα που καθοδηγούσε τουρκικές φυλές μακριά από τον κίνδυνο.


Παρόλα αυτά, η ίδια προτιμά άλλα ονόματα: «Ορισμένοι με φωνάζουν “αδελφή” αλλά υπάρχουν και πολλοί νέοι που με φωνάζουν “Μητέρα Μεράλ”, και μου αρέσει να είμαι μητέρα».


Η Ακσενέρ είναι η μόνη γυναίκα υποψήφιος στις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Αρκετοί από τους ψηφοφόρους της, όμως, δεν την επιλέγουν μόνο λόγω του υ της. Tα συντηρητικά και εθνικιστικά της διαπιστευτήρια αποτελούν «δέλεαρ» για τους υποστηρικτές του Ερντογάν, με το CNNi να υπογραμμίζει ότι δεν αποκλείεται να προσελκύσει ψηφοφόρους από την εκλογική του βάση - κι ας εμφανίζεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις.


Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντσέ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων και έχει συσπειρώσει την εκλογική του βάση. Παρόλα αυτά, δύσκολα μπορεί να… διχάσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, με τον τρόπο που μπορεί να το πράξει η Ακσενέρ.


Μεράλ Ακσενέρ: Η «Σιδηρά Κυρία» της Τουρκίας που «απειλεί» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Η άνοδος της «λύκαινας»


Η Ακσενέρ και η «επανάσταση» που οραματίζεται έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Τούρκων ψηφοφόρων, με αρκετούς να δίνουν το «παρών» στις προεκλογικές ομιλίες της.


Μάλιστα, οι γυναίκες στα Άδανα έδιναν με μεγάλη χαρά τις μαντήλες τους στην υποψήφια…


Η Esra Demirkol, υποστηρίκτρια της πολιτικού, περίμενε δύο ώρες για να βγάλει φωτογραφία μαζί της και πήδηξε στη σκηνή για να την αγκαλιάσει.


«Για το μέλλον, για τα παιδιά μας, για τη χώρα μας για πολλούς λόγους θα ψηφίσω τη Μεράλ Ακσενέρ. Ένα γυναικείο άγγιγμα βελτιώνει τα πάντα… Θέλω να ηγηθεί της χώρας μια γυναίκα» είπε η Demirkol, όταν κατέβηκε από τη σκηνή.


Το κόμμα της Ακσενέρ «Iyi» (σ. σ. Το Καλό Κόμμα) εμφανίστηκε πρόσφατα στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά η ίδια η υποψήφια θεωρείται βετεράνος… Μάλιστα, έχει υπηρετήσει ως υπουργός Εσωτερικών για οκτώ μήνες το 1996-1997.


Εκείνη την εποχή, η Τουρκία δεχόταν σφοδρή κριτική για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κούρδων.


Ερωτηθείσα σχετικά, η Ακσενέρ δηλώνει κατηγορηματικά πως η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε καταπατήσει τα δικαιώματα κανενός όταν ήταν εκείνη υπουργός.



«Εκείνη την εποχή υπήρχε μια ομάδα για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλεγε ότι εξέδιδε λίστες με αγνοούμενους ανθρώπους. Τους έστειλα ένα έγγραφο λέγοντάς τους: “Αφήστε μας να ψάξουμε μαζί σας αγνοούμενούς σας”. Και δεν δημοσίευσαν τίποτα άλλο κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Εσωτερικών» ισχυρίστηκε η ίδια.



Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η Ακσενέρ είδε την αξιοπιστία της να αυξάνεται όταν αντιτάχθηκε στον στρατό, που προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση το 1997.


Η «λύκαινα» αποχώρησε πέρσι από το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος, μετά από πολλά χρόνια… Για εκείνη, το ποτήρι «ξεχείλισε» μετά από την απόφαση του κόμματος να στηρίξει τον πρόεδρο Ερντογάν.


«Ελέγχους»


Η Ακσενέρ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης, έχει υποσχεθεί να αντιστρέψει τις συνταγματικές αλλαγές που έφερε το δημοψήφισμα του Ερντογάν το 2017.


Τόσο η εσωτερική όσο και η διεθνής πολιτική σκηνή κατηγόρησαν τον Τούρκο πρόεδρο για προσπάθεια υφαρπαγής ακόμη μεγαλύτερων εξουσιών.


Κατά πολλούς, το δημοψήφισμα ήταν άδικο, καθώς η κυβέρνηση του Ερντογάν είχε φυλακίσει αντιφρονούντες και είχε συντρίψει την ελευθερία του Τύπου μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.


«Οι εκλογές στις οποίες πηγαίνουμε είναι αυτό που θέλει ο Ερντογάν. Δεν είναι ένα προεδρικό σύστημα όπως αυτά στις δυτικές δημοκρατίες. Δεν έχουμε ελέγχους και ισορροπίες».





furby sales

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου